בעניין בעיות בשטף (שאלה למאיה)

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/01/2001 | 00:00 | מאת: הורים לילדה מגמגמת

יש לנו ילדה בת 8. לפני כ-3 שנים התחילה להסתבך בשטף דיבור ולהיתקע בתחילת מילה. כלומר היא תקועה באות הראשונה הרבה זמן עד שהיא עוברת הלאה. גם לפני המילה היא מתארגנת הרבה זמן ופיתחה תנועות פה מיותרות עד שהיא מתחילה לדבר. מאז המצב לא משתפר ולעתים מחמיר. הרושם הוא שמעט קלינאי תקשורת יודעים בכלל מה עושים עם זה. כיצד אפשר להגיע למומחה שבאמת יכול לעזור? מה אומר הניסיון על מקרים כאלה לאורך זמן?

15/01/2001 | 21:07 | מאת: מאיה

גמגום מופיע בדרך כלל בעיקר בהברות הראשונות של המשפט (אבל לא רק). תנועות הפה הלוואי שבתכם אימצה לפני הדיבור גם הם תופעה מוכרת בגמגום- שיש ללמוד להיפטר ממנה. קרוב לוודאי שאם בתכם מגמגמת בגיל כזה ולאורך תקופה ארוכה, הגמגום כבר ילווה אותה לתמיד. נשאלת השאלה איך עוזרים לה. מומלץ לפנות לאבחון של קלינאי תקשורת שיקבע את חומרת הגמגום ויטפל בו. הטיפול לא יעלים את הגמגום, אך יעזור לילדה להתמודד עימו ולפתח עמדות רציונליות לגביו , וגם יכול להקנות לה טכניקות ה"מרככות" את הגמגום ומשפרות את השטף. לגבי קלינאי תקשורת המתמחים בתחום הגמגום כדאי להתייעץ עם פרידה בפורום, או לפנות לאגודה של קלינאיות התקשורת.

אכן, ישנם קלינאי תקשורת המתמחים בטיפול בגימגום ובמיוחד הילדים, ניתן לפנות לאגודת קלינאי התקשורת, טל: 03-9217815, ולקבל שם של קלינאי העובד באיזור מגוריכם. ניתן גם לשאול על מסגרות תמיכה בגימגום באירגון של עזרה עצמית, דרך בית ליגת נשים, בת"א. בספרות מצויין שיש החלמה ספונטנית של הגימגום לקראת גיל 12-13 במספר ילדים, יתכן ןאם עזרה ספציפית ביתכם תוכל להעזר באנשי מקצוע ואף להפחית את התופעות הגורמות לקושי בדיבור, בהצלחה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה