בעיות בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

22/08/2001 | 12:29 | מאת: טליה

שלום רב, אחייני בן שלוש ושלושה חודשים, אינו מצליח לדבר נכון, הברות הוא מוציא אך ללא משמעות לעיתים יש דמיון פה ושם למילה אך גם אז מדובר באותיות מסוקלות כלומר במקום בייגלה - גייבלה, האים זו תופעה שתעבור או שמא נחוץ כבר טיפול ובמה מדובר?

25/08/2001 | 21:00 | מאת: מאיה-קלינאית

בגיל כזה מדובר כבר באיחור פונולוגי, כלומר- הילד צריך לדבר באופן ברור פרט לשיבושים עקביים מסוימים של הגאים. מומלץ מאוד לפנות עם הילד לאבחון של קלינאית תקשורת, ואף לבצע בדיקת שמיעה לשלול בעיה מסוג כזה. בהצלחה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה