בעיות שפה וויסות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/08/2001 | 10:07 | מאת: אילן

שלום רב ! יש לי ילד קטן כבן שנתיים וחודש, בעקבות תלונות של הגננת על בעיות מסוימות במעון בו הוא נימצא, הופננו לרופא להתפתחות הילד,אשר לא מצא מימצא כלשהו(קצת איחור בהתפתחות השפה),יש לציין שהילד סבל מדלקות חוזרות ונישנות באוזניים,ועבר ניתוח כפתורים.כמו כן הילד נמצא בטיפול פסיכולוגי לצורך הבחנה, לפני כמה ימים הינו עם הילד אצל ניאורולוג אשר מצא אצל הילד בעיות שפה וויסות(DND),ואמר שהילד צריך טיפול אינטנסיבי עם קלינאית תקשורת ותרפיה. 1.מהי בעית הויסות(DND),ואיך מטפלים בה ? 2. כיום הילד אומר מספר מילים,וגם כמה משפטים: א. כמה זמן עד אשר הילד יתחיל לדבר כמו כל בני גילו ? ב. האם בכלל בגילו זה בסדר כמות המילים בה או מבטא את עצמו ? אודה על תשובתכם ! אילן

03/09/2001 | 13:52 | מאת: אילן

ןלאילן כתב/ה: > > שלום רב ! > יש לי ילד קטן כבן שנתיים וחודש, בעקבות תלונות של הגננת על בעיות > מסוימות במעון בו הוא נימצא, הופננו לרופא להתפתחות הילד,אשר לא > מצא מימצא כלשהו(קצת איחור בהתפתחות השפה),יש לציין שהילד סבל > מדלקות חוזרות ונישנות באוזניים,ועבר ניתוח כפתורים.כמו כן הילד > נמצא בטיפול פסיכולוגי לצורך הבחנה, לפני כמה ימים הינו עם הילד > אצל ניאורולוג אשר מצא אצל הילד בעיות שפה וויסות(DND),ואמר שהילד > צריך טיפול אינטנסיבי עם קלינאית תקשורת ותרפיה. > 1.מהי בעית הויסות(DND),ואיך מטפלים בה ? > 2. כיום הילד אומר מספר מילים,וגם כמה משפטים: > א. כמה זמן עד אשר הילד יתחיל לדבר כמו כל בני גילו ? > ב. האם בכלל בגילו זה בסדר כמות המילים בה או מבטא את עצמו ? > > אודה על תשובתכם ! > אילן

מצטערת על העקוב בתשובה, ובכן, אם ילדך נבדק על ידי רופא בהתפתחות הילד אשר לא מצא ממצא והנאורולוג קבע אבחנה אחרת, כדי לבקש מרופא הילדים לרכז את הידוע ולהמליץ על המשך המהלכים. ודאי שאם הוא באבחון פסיכולוגי רצוי גם להעביר מידע זה לרופאו של הילד לפי תאורך הילד מתקדם ולומד ומשתמש בשפה, אך בכל זאת אין מניע מלפנות לקלינאי תקשורת לאבחון ולקבל המלצות להמשך או לפחות הדרכה לעידוד השפה בבית. באשר לעתיד, תלוי באבחונים ואין לי יכולת לנבא מה יהיה........ אינני מבינה מה כוונתך באבחנה DND תבדוק היטב מה הכוונה ומה האותיות האלה מיצגות. אשמח להמשיך ולהשיב על שאלותיך. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה