בעיית לסת ומנהגי דיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/08/2001 | 18:26 | מאת: מיקי

עשינו גשר קוביות לבת שלי שהיא בת 12, אך עדיין יש לה בעיית לסת, במקום שבמצב נורמלי הלסת העליונה תיסגר על התחתונה, זה בדיוק להיפך, כשהפה סגור, הלסת התחתונה בולטת החוצה...מה אפשר לעשות והאם יש תרגילי דיבור או טיפול בנושא זה?

14/08/2001 | 00:54 | מאת: אורלי-קלינאית תקשורת

מיקי שלום, מומלץ שתתיעץ עם האורטודנט המטפל בבת, ברר אתו האם להערכתו קיימת אצל הבת דחיפת לשון באכילה, בליעה ודיבור, ובכל מקרה-לא יזיק אבחון אצל קלינאית תקשורת ובמידת הצורך -טיפול תוך קשר עם האורטודנט. בברכה- אורלי

14/08/2001 | 20:39 | מאת: מיקי

האם את יכולה להפנות אותי לקלינאי/ת תקשורת טוב/ה בחיפה? תודה.

במידה ויש בעיה במבנה הפה, כפי שמתואר אין מקום לטיפול תפקודי וקלינאי תקשורת לא תוכל לשנות הרבה, אולי לבדוק האם ישנם דרכי דיבור שיהיו יותר קלים או נחים, בכל מקרה, על פי המתואר כאן יש מקום לבירור אצל אורטודנט ולא אצל קלינאי תקשורת. במידה ויש בעיה תפקודית אז יש מקום לפניה לקלינאי. ניתן לפנות לאגודת קלינאי התקשורת בטל- 9217815.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה