טרכאוסטומי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/08/2001 | 19:30 | מאת: משה

שלום לקלינאית, אבי טרכאוסטומי ובעקבות כך יש לו קשיי דיבור. הפתח שנעשה לו בגרון לשם הנשמה נעשה גם במקום לא מקובל. רופא אף אוזן גרון אומר שהפתח נעשה גבוה יותר מהמקום המקובל שצריך להיות נמוך יותר בצוואר. האם הוא זקוק לשיקום בדיבור וכיצד אפשר לעזור לו? מודה מראש, משה

13/08/2001 | 18:25 | מאת: משה

עבור קלינאי התקשורת, אני מבקש לקבל תשובה לשאלתי הנ"ל. מודה מראש, משה

14/08/2001 | 00:49 | מאת: אורלי-קלינאית תקשורת

משה שלום, בקש מרופא אא"ג הפניה לאבחון ע"י קלינאית תקשורת, ומכתב ממנו לגבי תפקוד מיתרי הקול.בעייתו של אביך אינה ברורה לי. האם צרוד, או אינו מסוגל כלל להפיק קול? במידה ויקבל הפניה-תוכל לפנות לאיבחון במסגרת הקופה אליה אביך שייך,או לברר באגודה הישראלית של קלינאי תקשורת, שם של קלינאי תקשורת באיזור המגורים.בברכה והצלחה-אורלי.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה