בעייית הדיבור של חברתי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/08/2001 | 19:27 | מאת: ליאור

שלום רב! רציתי להציג בעייה שמציקה לי מאד אצל חברתי. לחברתי (בת ה 21) יש דיבור לא ברור, לא גמגום. הוא אינו ברור משום שהיא בולעת מילים, לא הוגה כל מילה עד סופה ולעיתים לא מסיימת את כל ההגייה של המילה. שמתי לב שאותה בעייה מתרחשת אצל אימא שלה... רציתי לדעת מה אפשר לעשות לשיפור מצבה (בגילה המופלג של 21 שנים...). אם ניתן לעשות משהו, אשמח אם תפרטי את הטיפול המדוייק. הסיבה לכך היא שחברתי טוענת שאינה צריכה לעשות מאמצים מיוחדים לשיפור מצבה ולכן פירוט של מה שהיא צריכה לעשות יעזור לי לשכנע אותה לעשות משהו בנדון. אני מודה לך מראש על תשובתך ואני מאחל לכולם סופ"ש מצויין ושיחות ארוכות וברורות... ליאור

09/08/2001 | 22:15 | מאת: מאיה-קלינאית

דיבור חטוף ולא מובן הוא בעיה בשטף הדיבור, בדומה לגמגום, למרות שיש הבדלים בין שתי תופעות אלו. כדי לטפל בבעיה כזו, שהיא בהחלט בעיה לאדם וגם לשותפיו שיחה, נחוצה מוטיבציה מצד האדם המטופל ורצון אמיתי, מפני ששינוי והאטת הדיבור הוא דבר קשה ללימוד ודורש תרגול . לא אפרט כאן את אופן הטיפול המדויק, אך הסבירי לחברתך שאם היא מעוניינת לתקשר עם אנשים ללא הפרעות, עליה להחליט בכנות שהיא מוכנה לנסות טיפול. והשלב הבא- לאבחון אצל קלינאית תקשורת ובהמשך לטיפול מקצועי.

29/08/2001 | 19:53 | מאת: פרידה קורנברוט

אם חברתך לא מעוניינת בטיפול יש מעט שאת יכול לעשות, כי לרוב אתה מתאר בעיה שלא ניתנת לשינוי משמעותי. תחליט אם היא מתאימה לך כך ואם לא, חפש לך חברה אחרת.......... במידה והיא מעוניינת בטיפול אני מצטרפת לדעתה של מאיה...... בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה