הפרעות קשב

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/07/2001 | 12:19 | מאת: שולה

פרידה שלום, בני בן 2.8 שנים ואנו בטיפול במכון להתפתחות הילד, ע"י מרפאה בעיסוק. כמו כן, הוא אובחן ע"י קלינאית תקשורת. על פי האיבחון ניכר כי לילד בעיית קשב, אך לא ניתן לדעת בוודאות האם זו בעיה אורגנית או בעיה של חוסר בשלות. שאלותי הן: 1. מה המאפיינים של בעית קשב (שאינה מלווה בהתנהגות היפר אקטיבית)? 2. האם בדיקה נוירולוגית עשויה לתת מענה להתלבטות הזו? 3. אשמח אם תוכלי להמליץ על ספרות, אתרים בהם ניתן ללמוד יותר על הבעיה ועל ההתמודדות איתה.

17/07/2001 | 07:07 | מאת: פרידה קורנברוט

הפרעתקשב כשמה היא, מתבטא בקושי להיות ממוקד אותו למשך כמו בני הגיל האחרים. ניתן לאבחנה על ידי תצפית ועבודה עם הילד, ובדכ" זו חלק של אבחנות נוספות שיכולות לגרום לעקוב התפתחות השגים למודיים ןבתפתחות השפה וכו'. ישנם אתרים רבים, חפשי תחת learning disabilities, hyperactivity, attention defficit disorder. בקשי מאנשי הצוות שמטפים בילדך להפנותך למקורות על פי האבחנה של בנך. בכל מקרה, הקושי יכול להיות התחומים ספציפיים והוא משתפר לעתים עם הזמן וההבשלה, עדיין מוקדם כדי "להדביק לו אבחנות" בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה