בליעת כדורים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/07/2001 | 08:29 | מאת: אביטל

שלום, אין לי מושג האם זה הפורום הנכון אך בתיאור כתוב גם בעיות בליעה. אני בת 28 בהריון, ונוטלת כדורי מטרנה (שזה ברזל + חומצה פולית + תוספות ויטמינים ). הכדורים די גדולים באופן יחסי לתרופות אחרות ומאוד קשה לי לבלוע אותם. גם כשאני חותכת את הכדורים לחצי אני נתקלת בבעיה. בליעה של הכדורים מלווה לעיתים בהרגשת דחייה קלה ( מעין gag reflex ). לפעמים אני צריכה לשתות כוס מים שלמה עם כל חצי כדור. הייתה פעם אחת שכנראה בלעתי לא נכון ומייד לאחר מכן הקאתי. האם זו בעיה פיזית או פסיכולוגית ? איך אפשר להתמודד עם זה ? תודה.

במדה ואין לך בעיה אחרת הייתי ממליצה: 1. לרסק את הכדור בעמצאות כלי מיוחד הניתן לרכישה בבית מרקחת 2. להקפיד לכופף את הראש קדימה, ולא להטות אחורה!, במהלך הבליעה. כיפוף הראש מקטין את המעבר המפה לושט ועוזר לגונן על הגרון. 3. תקפידי לשים את הכדור (או חלק ממנה) על הלשון, ולא מדי קדימה או אחורה. תשתי עם כמות לא מדי גדולה של מים, במכה, ולא בלגימות מרובות. במידה והבעיה נמשכת תבקשי מהרופא להחליף לך את הכדור לאחר, יותר קטן או מכוסה עם חומר חלק. אשמח לדעת מה שלומך, בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה