דיבור חלש

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/07/2001 | 13:38 | מאת: דפנה

בתי בת 6.5 שנים עולה לכיתה ב' לילדה אין בעיות שמיעה (נבדק) היא מדברת רגיל עד שקט, למרות שיש מצבים כמו בכי כעס, צעקות שקולה מגיע לשמים ובאמת.. בכל אופן בזמנים של נסיעה ברכב או במסגרות נוספות אני נאלצת לבקש שתגביר את הקול, כמו כן גם היא נשמעת לעיתים כאשר היא מדברת כאילו האף סתום וקשה לה לנשום או לפחות לחלק את ההברות במשפט נכון שאלתי - האם זה מצביע על בעיה שמצריכה קלינאי תקשורת או לא ואם לא מה ניתן לעשות אם בכלל? תודה דפנה

דפנה, הקול האנושי מבטא גם חלק מהאישיות והאופי של האדם (תחשבי כמה פעמים נאמר לך בטלפון: את נשמעת שמחה, עייפה, עצודה, מודאגת וכו'. האם הקול של ביתך מתאים לאופי שלה? האם מפריעה לה בקשרים נחברתיים והאם שמעת שלאחרים יש קושי לשמוע אותה? כל אלו שאלות שניתן לברר ביחד עם קלינאי תקשורת המבין בבעיות קול אצל ילדים, ורק כדי לברר האם יש בעיה, ואם כן, מה ניתן לעשות בעניין, כדי לך לפנות לקלינאי ולקבל את היעוץ האישי לו אתם זכאים. בגיל 6 עדיין הטיפול מכוסה על ידי ביטוח הבריאות, כדי להבטיח תשלום דרך הקופה תפני לרופא המטפל, במידה ולא תקבלי הפניה, תוכלי לפנות באופן עצמי ליעוץ, ולשלם עבורו בעצמך. רק אז תידעי אם יש צורך בהתערבות, העלאת המודעות או פעילות אחרת. בהצלחה!

15/07/2001 | 08:14 | מאת: דפנה

תודה לך, אני באמת אגש איתה ליעוץ על כל מקרה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה