חוסר הכרה עקב ת"ד

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

08/01/2001 | 13:50 | מאת: אורית

שלום רב. אח שלי בן 19 עבר ת"ד ת 29/11/00 ועד היום הוא מחוסר הכרה בביה"ח לוינשטין. כיום הוא התחיל להראות סימני תקשורת (מחזיק פלאפון בידו ומקשיב למי שמדבר איתו בפלאפון וכשמבקשים ממנו שיחזיר לאדם שעומד לידו את הפלאפון הוא מחזיר), כשנותנים לו כדור ביד ומבקשים אותו בחזרה הוא נותן וביום שישי אף נתתי לו עט ביד וביקשתי ממנו לכתוב את שמו והוא כתב אותו בכתב קטן וצפוף. שאלתי היא: מה ניתן לעשות ע"מ לגרות אותו להתעורר? מה מומלץ על ידך שנעשה או נטיל עליו לעשות כדי שהוא ירצה להתעורר? בתודה מראש. אורית

תיצאי מנקודת הנחה שהוא רוצה להתעורר. ניתן לגרות אותו על ידי מוזיקה, שיחה, מגע ובכלל בגירוי של כל החושים באופן הדרגתי ועקבי. לשוחח איתו ולהניח ששומע אותכם. הוא מאושפז במקום הכי מנוסה בנושא זה. יש בבית לוינשטיין מחלקה להפרעות בתקשורת מצויינת. בקשי מקלינאי התקשורת שם להנחות אותכם באופן אישי בהתאם ליכולות של אחיך. תזיקו מעמד כי הדרך לשיקום עדיין ארוכה ואל תיתנו ליאוש לגבור......... בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה