שפה של ילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/06/2001 | 15:17 | מאת: עינב לוי

רציתי לדעת מהי היכולת השפתית ויכולת הדיבור של ילד בן שנתיים וחצי, וכמו כן מדוע ילדים אומרים שולחנים ועד איזה גיל זה תקין?

רכישת שפה מהווה תהליך מתמשך, ויש הבדלים בין ילדים שקשורים לכשורים אישיים ולתמיכה ושפה של הסביבה, ברור ששפה נלמדת בתוך האינטרקציה השפתית! הילד הרוכש שפה הוא כמו חוקר שמניח הנחות לגבי שפהת מנסה אותם ועל פי תגובות הסביבה והמובנות מחליט אם הכלל נכון או לט, שולחנות שייך לקבוצה זו.... הילד למד את עקרון הריבוי וכעת צריך גם את עקרום ציון המין (רבים ויוצא דופן- שולחן נשמע זכר והריבוי שייך לנקבה- צריך ללמוד אתהיוצא מהכלל!) בגיל שנתיים וחצי ילדים יכלים להיות בעלי אוצר מילים, עם כל מיני מילים (כמו שמות עצם, תואר, פעלים, צייני מין וכמות ועוד) וגם לתקשר בצורה די יעילה, עם סביבתם ולעתים עם אנשים מחוץ למעגל המשפחה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה