שיבוש מילים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/06/2001 | 11:26 | מאת: גלית מ

הי מה צריך לישות כשילד מחליף אותיות בהרבה מילים בערך ב 1 מתוך 10 מילים הילד לא הוגה נכון - והוא בן 3+9 חודשים האם זה דורש טיפול?

בעקרון דורש איבחון וקבלת חוות דעת מקלינאי מנוסה, יכול להיות בעיה של שמיעה או אבחנה ודכרון שמיעתי, יכול להיות בעית היגוי או כל דבר אחר, יש כמה שאלות, ביניהם, האם אנשים " זרים" מבינים אותו? האם הוא משתדל לדבר ולחקות את הסביבה? האם יש שיפור בתקופה האחרונה? ועוד, ועוד............ רק לאחר אבחון תוכלי לדעת אם יש בעיה או האם אפשר להמתין ולראות מה קורה? בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה