גוף שלישי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/02/2005 | 17:08 | מאת: LIMOR

שלום, ילדתי בת 2.8 ,מדברת יפה מאוד ומתפתחת יפה השבוע היא החלה לדבר אל עצמה בגוף שלישי לדוגמא:"אמא דניאל רעבה.."אמא דניאל רוצה לשחק עם.." וכדו האם לדעתך כדאי לתקן אותה להעיר לה או שזה יעבור לבד?חוץ מזה שאין לי מושג מאיפה היא שמעה את זה כאילו מעצמה. תודה לימור

מרבית ההורים, בתחלית הדרך פונים לילד בגוף שלישי וגם מדברים על עצמם בגוף זה. אבא רוצה לתת ללימור נשיקה? לימור רוצה חיבוקי מאמא? וכו'. שימי לב לפניות האחרים אליה, תשתמשי הרבה בתואר השם (אני, את, הוא, היא וכו') וגם כשהיא תפנה אליך תחזרי על "את רוצה........ " וכו'. הרמה הזאת של ביטוי ותחביר מתייצבת בגיל זה ולהן זהו גיל טוב להקפדה על תחביר ודיקדוק נכון, בהדגמה ובחזרה על דיבור נכון... ללא הערות על מבנה המשפט או שימוש שלה בגוף שלישי. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה