בעיה בשפה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/01/2005 | 11:25 | מאת: ima

יש לי ילד, בן שלוש וחצי.טופל בעבר אצל קלינאית תקשורת,בגלל בעיות בהגיה,שהיום השתפרו מאד. היום, כשהוא מדבר,קורה לפעמים (הרבה פעמים),שהוא רוצה לומר מילה אחת ( שדי ברור שהוא מכיר), ו"יוצאת לו " מילה אחרת. לדוגמא: "אני אנקה את זה, כדי שזה לא יהיה קטן".או: "אני נמוך ואמא גדולה" (שיפרתי קצת את המשפטים,כדי שיהיו מובנים). מה הבעיה שלו? איך ניתן לעזור לו? הפסקנו עם הקלינאית בגלל אי שיתוף פעולה מוחלט מצידו(ניסינו שתי קלינאיות,עם שתיהן התגובה היתה דומה). יש לך רעיון? תודה רבה מראש.

הראיון הראשון זה להבטיח שאת פונה אליו בצורה נכונה, מדודה ואיטית, כדי לאפשר לו לקלוט את המילים ואת הסדר הפנימי של ההברות. יש ספר שניתן לרכישה דרך אגודת קלינאי התקשורת, המיועד להורים לילדים עם איחור ברכישת שפה, ספר "הנן", פני לטל: 03-9217815 להזמנת הספר. בינתיים לא כדאי לאפשר לו להציג התנגדות נוספת לטיפול, עדיף לרדת מהנושא לכמה זמן ולתת לו להתבגר קצת, אחר כך, לפנות לקלינאי מנוסה ושאינו מוכר לו, לאיבחון חוזר ולקבלת יעוץ, אם לא טיפול ישיר, על פי ממצאי האבחון.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה