הגיית האות ר' ש'

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/01/2005 | 20:11 | מאת: לילך

בני בן ה-4 עדיין לא הוגה היטב את האותיות ר' ש-ס , צ , דיבורו שוטף וברור , האם צריך להיבדק אצל קליאית תקשורת ?או להמתין בנתיים.? תודה מראש!

גיל רכישה מקסימלי להגה ר הינו 5 שנים, לגבי השורקות, לאחר מכן וביחס למובנות הדיבור והחלפת שיניים. זה אומר שבעוד כ- חצי שנה תפני לטיפול ולאחר המתנה של מספר חודשים, כשהוא יהיה בן 5 ויגיעה תורו, במידה ועדיין לא רכש את ה- ר יהיה זמן טוב מבחינת ההבשלה והמוכנות לטיפול. בינתיים דברי אליו ברור ואל תסיבי את תשומת ליבו לעניין. אם הוא יגיד משהו בעניין ה= ר זה יהיה סימן לבשלות פונולוגית וסימן שהוא עוד מעט ירכוש את ההגה באופן טבעי. אם הוא יראה סימני מצוקה בעניין זה , תוכלי לפנות יותר מוקדם לטיפול, אבל עדיף להמתין כדי שיהיה מוכן מבחינה קוגניטיבית ושפתית.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה