מפחד בנוגע לשמיעה שלי....שאלה די דחופה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

04/01/2005 | 22:50 | מאת: השומע

טוב,קראתי את הכתבה בנענע בנוגע לגידול המפחיד במספר האנשים שזקוקים למכשיר שמיעה. אני בן 17 השמיעה שלי הייתה מצוינת,היא עדיין טובה,אני יכול לשמוע אנשים מרחוק,אולם בתקופה האחרונה חלה התדרדרות בשמיעה שלי,אני פעמים רבות לא שומע את מה שאומרים לי,זה קורה לי רק כשמדברים אלי ישירות,כשאני קרוב למישהו...וזה קורה לי הכי הרבה כשיש עוד רעשים ברקע [משום מה איבדתי את החוש לשמיעה סלקטיבית...הכל מתערבב לי ביחד] בהחלט אני חש שהשמיעה התדרדרה באופן כזה או אחר...ואני חושש עוד יותר שיש לזה סיבה[או שלא?] לפני 4 שנים פחות או יותר,קניתי מערכת סטריאו סראונד,והשתמשתי בה הרבה,למחשב,לסרטים,משחקים ומוזיקה...אני מהסוג של האנשים שאוהבים המון המון המון רעש,ולא פעם הייתי פשוט מרעיד את כל הבית... אח"כ גם עברתי לאוזניות [לפני שנה בערך],וגם בהן שמעתי על ווליום די חזק עכשיו אברתי לטרנד החדש,נגני MP3,אז לא רק שאני שומע באוזניות,אני הולך עם זה לכל מקום,בתחילה שמעתי על ווליום חזק,ועכשיו על סביר אבל אני ממש מפחד שהשמיעה רק תמשיך להתדרדר זה מוזר,כי באופן עקרוני אני שומע טוב,אבל כשמדברים אליי,יש פעמים שאני לא אשמע ואבין אפילו מילה יש סיבה לחשש?

כן, יש סיבה. תקרא את התשוב בשאלה הקודמת וגם תפנה לביצוע בדיקת שמיעה. קושי בהבנת דיבור על רקע רעש יכול להיות סימן לירידה בשמיעה, בלתי הפיכה! תפסיק להשתמש באוזניות לזמן ממושך והקפד על עוצמות מינימליות, כדי לשמור על שמיעתך! כמו כן, כדי לך לשקול שימוש באוזניות מיוחדות כשהינך מבקר במועדוני לילה וכו' (יש אוזניות מיוחדות שיאפשרו לך לשמוע את האנשים אבל יסננו את גלי הקול המזיקים יותר" בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה