כאבים ואיבוד הקול

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

27/12/2004 | 17:50 | מאת: נירית

שלום! אני נירית, בת 23 כשאני שרה ומאמצת את הגרון (ולא רק בגלל טונים גבוהים במיוחד) קשה לי נורא וכואב מהר מאוד בגרון. אני מצטרדת ומאבדת את קולי בקלות, הייתי רוצה לקבל הנחיות לחימום הקול. יש לי יכולות טובות אבל אני לא מרגישה שאני מצליחה לגעת בהן ולנצלן. בעבר נבדקתי ולדעת רופא אף אוזן וגרון, הוסבר לי שאחד המיתרים נוטה (?) קצת לצד. ברור לי שאני לא שרה נכון ולא משתמשת בקול בצורה הטובה לי - אין ספק שגם בזמן הדיבור, במיוחד כשאני מדברת במשך זמן אני נשחקת ומאבדת את קולי ואף מצטרדת. מה לעשות? האם פיתוח קול יעזור - ניסיתי לשנה אך הבעיה לא נפתרה.. אכן הייתה עליה משמעותית באיכות של הוצאת הקול - אבל לא התפטרתי מהבעיה הכל כך מציקה. חשוב לי להמשיך לשיר.

נירית, פיתוח קול הינו מיועד לזמרים אשר מבקשים לשפר את המצויינות של קולם, בתחום השירה. כניראה שקולך לא עומד בעומס הקולי של בדיבור הרגיל והמצב דורש פניה לטיפול קול, ולא לפיתוח קול. את זקוקה לטיפול של קלינאי תקשורת בעלת נסיון ועניין בטיפול קול. פני לאיבחון אצל רופא אאג' ובקשי ממנו הפניה לקלינאי תקשורת. טיפול זה איננו כלול בסל השרותים של הקופה, אך דרך הקופה אולי תקשבל טיפול במחיר נמוך מאשר באופן פרטי. בכל מיקרה, תוכלי לעיין באתר קלינאי התקשורת ושם למצוא קלינאי בתחום טיפול בקול, באיזור מגוריך. בהצלחה

01/01/2005 | 21:09 | מאת: שרית....

שלום לך אני מטפלת במשפחתן לפני כמה חודשים קרה לי אותו מצב נגשתי לאף אוזן וגרון נתן לי הפניה לבת חולים לצילום של הגרון כי הוא לא ראה כלום בדיקה לא נעמה במיוחד לא יכלת לדבר וגם לו לשיר וגם יובש בגרון ובבדיקה ראו שיש לי יבלות על מיתריהקול טופלתי בכדורים ועכשיו אני בסדר גמור החלמה מהירה

למיטב ידעתי אין כדורים לטיפול ביבלות במיתרי הקול! כדאי לך לעבור בדיקה חוזרת, וללכת לבדיקה אצל קלינאי תקשורת כדי לבדוק את צורת הדיבור שלך, והאם יש צורך בשיפור הרגלי הדיבור שלך.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה