תוקפנות בגן

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

22/12/2004 | 22:52 | מאת: עובי

שלום רב ביתי בת 2 ו-7 חודשים. להלן דוגמאות הקשורות להתנהגותה דיבור של מספר מילים בודדות (אמא, אבא, לשתות, חתול וכד') ללא יכול חיבור למשפט. עקשנות קיצונית. סבלנות מעטה להתמיד בדבר אחד. בגן: מתעקשת על דברים, במפגש כמה ממקומה ופונה לעסוק בדברים אחרים. יכולה להכות ילדים ללא סיבה נראית. לא מתעניינת בעבודות יצירה. הגננת ממליצה לפנות לאבחון הבעיה. בבית: מחבקת ומנשקת, משחקת עם אחיה הגדול. מה דעתכם

בקשי מהרופא המטפל הפניה לאבחון במכון להתפתחות הילד, שם יערכו אבחונים ומיפים ויוכלו לקבוע האם יש חריגה מהנורמה (אשר ישנה על פי דווח בשפתה) ובמיוחד להמליץ על תוכנית התערבות לעידוד התפתחותה ושילובה החברתית והתפתחות השפה. בהצלחה

04/02/2005 | 23:10 | מאת: אמא לבן 4

שלום. אני אמא לבן 4 שנגמל מחיתולים לפני כ7 חודשים. רק בלילות עדיין ישן עם חיתול. מזה כחצי שנה הוא מסרב לעשות קקי בשירותים (בתחילת הגמילה הסכים) וכעת מתאפק כחמישה ימים עד ליציאה הבאה ואז רק בחיתול. טוען שאינו רוצה בכלל לעשות קקי . לדעתי יש כינוי מקצועי לתופעה זו אך איני יודעת מהו. כיצד ניתן לטפל ולאן לפנות? .

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה