נכדה בת 2 שאינה מדברת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/12/2004 | 21:37 | מאת: סבתא מודאגת

נכדתי בת 2 כמעט ואינה מדברת-- היא שומעת 2 שפות בבית ומבינה. מתי כדאי לקחת אותה לאיבחון ואצל מי?

חשוב שתבדק בבדיקת סינון בטיפת חלב, בגיל שנתיים ושלושה חודשים. ניתן כמובן לפנות בקלינאי תקשורת בקופה בה היא מובטחת. בכל מיקרה, בגיל זה ובמיוחד אם היא חשופה לשתי שפות עדיין אי אפשר לדבר על איחור משמעותי בדיבור. אם יש הוספה של מילים בודדות ורצון וכוונה לתקשר מילולית, אז, נירא כי היא בתחום הנורמה. העקר להמשיך להוות דוגמה טןבה לתקשורת, לא משנה באיזה שפה.... ובכל מיקרה, להיות עקביים בעניין חשיפה לשפות נוספות, מבוגר אחד ושפה אחת, מבלי לערבב או לתרגם באותו משפט.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה