היגוי בת שנה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

28/11/2004 | 00:01 | מאת: עינת

שלום רב, בתי בת שנה וחודש, יש לה אוצר מילים של כ- 20 מילים (לא כולן "מילים" ברורות, אבל יש צלילים קבועים לחפצים קבועים). מבחינה התפתחותית הכל בסדר גמור. שמתי לב שבמקום ג' היא הוגה ד' (הברווז עושה דה-דה-דה) ובמקום ק' היא הוא ט' אני יודעת שהיא עדיין קטנטונת אבל האם זה מנבא בעיית היגוי עתידית?

לא יודעת! בכל מיקרה, הצלילים האלו נרכשים באופן ספונטני "מאוחר יחסית". הטיפול בהם בגיל 4- 4.5 , לפני זה יש לה עדיין מטלות שפתיות רבות. תדברו אליה נכון ותבינו מה שהיא מתכוונת לאומר, מבלי לנסות "לתקן או ללמד אותה" בשלב זה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה