מכשירי שמיעה לתינוק

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

27/11/2004 | 22:48 | מאת: אלה

האם תינוק חרש זקוק למכשירי שמיעה מאוד משוכללים? או שהוא יכול להסתפק במכשירים דיגיטליים יחסית פשוטים (וזולים)? האם ילד עם ירידה עמוקה בשמיעה יכול בכלל להנות מכל השכלולים שמכשירים מתקדמים יכולים לספק?

תינוק נבדק ונמצא שאינו שומע? הוא זקוק למערך שיקומי מיוחד, בתחילת הדרך מכשיר שמיעה כדי לגרות את שרידי השמיעה, אשר בד"כ קיימים, ברמה תחושתית עם נענוע הגולגולת ע"י צלילים חזקים, אשר אינם ניתנים לבדיקה במהלך בדיקת השמיעה (עקב מגבלות המיכשור) לאחר שהילד מקבל גרייה כל שהיא דרך ערוץ שמיעתי ומקבל טיפול גרייתי מובנה (דרך מיח"א ומעונות יום הנהדרים שלהם) יכולים לשקול שימוש בשתל כוכליארי (שתל המסיע לילדים אלו ותוצאותיו מרשימות ביותר !!!) בעניין עלות המכשיר, מרבית המכשירים נמצאים באותה קבוצת מחירים ובארץ מכשירי שמיעה לילדים, עד גיל 18 מכוסם על ידי משרד הבריאות. המחיר לא צריך להיות שיקול במתן מכישר שמיעה לתינוק! החשוב הינו בשימוש העקבי ובשילובו של בתינוק במערכת טיפולים ייחודית.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה