דיספרקסיה ורבלית-עידכון

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

18/11/2004 | 21:54 | מאת: מירב

שלום פרידה, שמחתי לראות שחזרת. הבטחתי לך עידכון לגבי בני,בן 3,שאובחן כדיספרקטי וניהלנו גיון מעמיק לגבי המסגרת המתאימה לו.הימלצת לנו על גן שפתי. אז ככה: ב"ה, בני מתקדם בצורה יוצאת מן הכלל. ניראה שהצוות שם מקצועי ומבין ענין. (עכשיו אני מבינה כמה זמן ביזבזתי עם הקלינאית של קופת החולים...).מובנות הדיבור השתפרה, קל לו יותר לקבל חוקים ובכלל, ניראה שהעולם פחות מאיים. כמובן שיש עליות וירידות,והדרך עוד מ-א-ד ארוכה, אבל כיף לראות שיפור. אם זכור לך, הפחידו אותנו שהילדים בגן שפתי "נמוכים" מבחינות רבות,מעבר לשפה. יש לך מושג מדוע קלינאיות התקשורת לא מפנות גם ילדים "גבוהים" לגן שפתי, ובכך פותרות את הבעיה לעוד המון הורים מתלבטים, ואולי עוזרות לילדים הגבוהים להתקדם בגן השפתי? ועוד שאלה:האם ידוע לך על קיומה של קבוצת הורים,או פורום הורים לילדים עם בעיות תקשורת מסוג זה?

לצערי לא ידוע לי, אבל אולי זה הזמן להתחיל משהו, של קבוצת הורים לעזרה עצמית? שמחתי לשמוע על השיפור וההתקדמות בברכה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה