בעיות בעיבוד שמיעתי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/11/2004 | 13:35 | מאת: טובי

אני אמא לילד בן שנתיים ושלושה חודשים מאובחן עם PDD NOS אני מרגישה כי עיקר הבעיה עם בני (בן שנתיים וקצת) היא היכולת לעבד את המידע בעיקר בתחום השמיעתי. זה מתבטא בעיקר בזה שניתן לקבל ממנו תגובה או שיתוף פעולה רק אם הוא רואה את החפץ. אפילו בשאלה האם הוא רוצה בקבוק? הוא יגיב רק אם הבקבוק יהיה מול עיניו. כיצד ניתן לעבוד על הערוץ השמיעתי ולחזק אותו? בדקנו במרכז טומאטיס אבל הוא קטן מדי לטעמי לטיפול כזה. האם זה מעיד על יכולת הדיבור העתידית שלו? בנתיים הוא מז'ברש ואומר כמה מילים בודדות (בעיקר קולות של חיות) אשמח לכל עצה

בנך מאובחן כסובל מפגיעה ביכולת התקשורתית שלו, והערוץ השמיעתי הינו אחד מהערוצים בהם מתבטא הפגיעה, לכן אי אפשר לבודד אותו מיתר תפקודיו. האם בנך משולב במסגרת חינוכית מיוחדת? במידה וכן, תתיעצי עם קלינאי התקשורת לגבי ערוץ השמיעתי וחיזוקו. יכול להיות שהבעיה שלו ברמה של הסימבוליזציה של החפץ ולא בערוץ השמיעתי, ואולי כן??? פני לקלינאי המטפל בביתך וקבלי עצה משמעותית לה ולך ולא תשובה מ"הספר" בברכה,

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה