רעש שנדבק לאוזניים וכופה קצב על המוטוריקה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

04/10/2004 | 13:42 | מאת: אפרת

יש לי בעיה שכל רעשי הסביבה "נדבקים" לי לאוזניים ודווקא הדברים שאני רוצה לברוח מהם . למשל השכנים שלי מדליקים שירים שאני שונאת וכל פעם שאני מנסה להתרכז במשהו או אפילו גם כשאני לא מנסה להתרכז בשום דבר, מה שקורה הוא שהאוזניים שלי משחזרות וזוכרות את השירים ואני נדהמת מהזיכרון העצום שלי לשירים האלה שמפריעים לי להתרכז שהמוח שלי יודע לשחזר את השירים כמו שאדם עובר טראומה ואז תמונות חוזרות על עצמן מהזיכרון כפלשבקים ואז אני נכנסת לקצב של המוזיקה בלי שאני רוצה וזה ממש הורס את הריכוז והורס לי את החיים. אז זה מה שקורה לי. ואז אני שמה אטמי אוזניים במשך כל היום וכל הלילה כדי לנסות לברוח מהרעש . רופא אוזניים אמר לי לא להשתמש הרבה באוזניים מפני שהוא רואה שזה מזיק לי . יש לציין שיש לי קשיי שינה ואני צריכה שקט מוחלט כדי להתרכז וקשה לי בכל זאת להירדם . תרופות נגד חרדה ולשינה לא עזרו לי . אני רוצה לציין שיש לי עוד תופעה מוזרה והיא שברגע שאני רואה משהו אני מושפעת ממנו מהר . למשל אם אני רואה רציתי לשאול מהי התופעה הזאת ואיך מתמודדים איתה ?

13/10/2004 | 11:03 | מאת: ד"ר עופר אמיר

התופעה שאת מתארת יכולה לנבוע מגורמים שונים. אני הייתי מציע לך לפנות לאבחון של הפרעת שמיעה מרכזית (CAPD). בעיית שמיעה מסוג זה גורמת למצב דומה למה שאת מתארת: קושי להפריד בין רעשי הסביבה לגרויים השמיעתיים ה"חשובים". ניתן לאבחן את זה ולטפל בזה בהצלחה. עד כמה שידוע לי, אבחון מסוג זה נעשה בבי"ח תל השומר, במכון השמיעה והדיבור. יתכנו, כמובן, גם סיבות אחרות לבעיה שאת מתארת, אך הייתי מתחיל מברור של הנושא שציינתי. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה