קלינאי תקשורת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/10/2004 | 17:20 | מאת: מישהי

זה הפורום הכי קרוב שמצאתי.. אז ככה- אני בת 17 ויש לי לפעמים בעיות קטנות בדיבור כמו בליעת מילים, דיבור לא ברור, ואפילו יש מצבים שאני יודעת שאני פשוט לא אצליח להגיד את המשפט כמו שצריך. זה קורה בעיקר כשאני מדברת מהר, ולפעמים זה די מציק, בעיקר בדיבור רצוף או בויכוחים עם אנשים השאלה שלי היא אם זה לא מאוחר לטפל בדבר כזה ואם יהיה בכלל יעיל ללכת לקלינאי תקשורת או משהו אחר? וכמה עולה פגישה? יש החזר מכללית מושלם? כמה זמן לוקח לפתור בעיה כזאת בערך? יש סיכוי שזה יעלם לגמרי? תודה

13/10/2004 | 10:59 | מאת: ד"ר עופר אמיר

הבעיה שאת מתארת נשמעת כמו "דיבור חטוף" (מה שמוגדר באנגלית cluttering). בגילך "המופלג" ניתן עדיין לטפל בכך ולשפר את בעית הדיבור באופן משמעותי. הדבר יחייב אותך לעבודה על הנושא ולמשמעת עצמית והתמדה בזמן הטיפול. עלייך לפנות לקלינאי תקשורת העוסק בהפרעות שטף דיבור. עלות הטיפול משתנה לפי האדם אליו את פונה ולפי ההחלטה אם לפנות לטפול פרטי או ציבורי. אם את רוצה לטפל דרך קופ"ח, עליך לפנות לסניף שלך ולבקש הפניה לקלינאי תקשורת מסויים אשר עובד עם קופ"ח, וכך גם תקבלי מידע על העלויות. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה