שיבושי הגייה וצרידה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/09/2004 | 14:39 | מאת: sabrin

שלום רב, יש לי בן דוד בן 5 שסובל משיבושי הגייה.אבל הוא סובל מבעיה נוספת והיא שהקול שלו ברוב הימים צרוד.יש ימים שיותר ויש ימים שפחות.אחרי שהוא קורא סיפור הקול כמעט ולא שומעים אותו.השאלה שלי היא האם יש קשר בין השיבושי הגייה והצרידה.או שהסיבה היא הלחות והעובש שיש על הקירות של החדר שלו מאחר וגם אחותו שיושנת איתו גם סובלת מצרידות אבל לא באותה חומרה.

16/09/2004 | 17:00 | מאת: ד"ר עופר אמיר

לא חייב להיות קשר בין הצרידות לשיבושי ההיגוי שלו. ילדים רבים בגיל זה עדיין משבשים צלילים מסויימים, וכמו-כן לילדים רבים בגיל זה יש צרידות. הסיבות לצרידות יכולות להיות שונות: החל מנטיה לדיבור בקול רם או צעקות וכלה בבעיות רפואיות שונות. את נושא הצרידות יש לבדוק, לפני הכל, אצל רופא אא"ג - אשר יבצע בדיקה של מיתרי הקול כדי לדעת אם יש לילד יבלות על מיתרי הקול או כל בעיה אחרת - ואז יהיה מקום להחליט מה דרך הטיפול המתאימה (וכמובן, אם יש מקום להתערב בנושא). לגבי שיבושי ההיגוי: במידה והשיבושים הם מעבר להיגוי לא מדוייק של האותיות השורקות (ש,ס,ז,צ), יש מקום לפנות לאבחון אצל קלינאי-תקשורת כיוון שילד בן 5 אמור להגות את כל הצלילים בעברית (למעט השורקות) באופן תקין. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה