הכשרתו של קלנאי תקשורת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/09/2004 | 01:33 | מאת: בדוי

שלום רצתי לשאול האם קלנאי תקשורת מוכשר לטפל רק בשפה אחת. כלומר אם אני אדם ששפת האם שלו ערבית ופונה ליעוץ וטיפיל אצל קלנאי תקשורת ששפת האם שלו היא עברית האם הוא יכול לעזור לי. טוב לציין גם שאני מדבר עברית. תודה

14/09/2004 | 08:34 | מאת: ד"ר עופר אמיר

לאחר שקלינאי תקשורת קיבל רשיון עבודה, הוא יכול לטפל בכל אדם בארץ בה הוא עובד, ולכן קלינאי תקשורת בישראל אשר למדו בארץ (כלומר בעברית) יכולים לטפל, בתוך ישראל, בכל שפה בה הם מדברים. לדוגמא: שפת האם שלי היא עברית, ואני דובר אנגלית היטב. לכן, אין כל מניעה שאטפל באדם דובר אנגלית אשר פונה אלי לטיפול. במקרים מסויימים, יש עדיפות שהטיפול יתקיים בשפת האם של המטופל, כיוון שבבעיות דיבור מסויימות (בעיקר בבעיות בתחום השפה) יהיו למטופל קשיים מיותרים אם הטיפול יתקיים בשפה שאינה שפת האם שלו. בכל שאר המקרים, אין כל מגבלה. ולכן, התשובה לשאלתך היא: לא. קלינאי תקשורת יכולים לטפל (בהצלחה) גם בשפות שהן אינן שפת האם שלהם. בהצלחה

23/09/2004 | 19:00 | מאת: מייק

הרופא אמר לי שאני להיות מטופל ע"י קלנאי תקשורת איני יודע מה תפקידו של הקלנאי יש לי בעיה במירי הקול תודה ממתין לתשובתך מייק

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה