מקור גנטי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/09/2004 | 22:46 | מאת: אייל

שלום רב שאלתי האם להפרעות עם מקור גנטי יש טיפול ? ומה הן השיטות שמשמש בהן קלנאי התקשורת לטיפול כי אני לא יודע בכלל על זה. האם הוא נותן תרופות ??? תודה מראש

12/09/2004 | 08:29 | מאת: ד"ר עופר אמיר

השאלה שלך כללית מידי. באופן עקרוני, כאשר אדם או ילד סובלים מהפרעה שיש לה מקור גנטי, קלינאי תקשורת לא יוכל לשנות את מהות הבעיה. למשל, אם ילד סובלת מ"תסמונת דאון" (שהיא פגיעה על בסיס גנטי-כרומוזומלי), אף טיפול לא ישנה את מהות הבעיה שלו. עם זאת, ילד כזה, בהחלט, יוכל להרוויח הרבה מאוד מטיפול אצל אנשי מקצוע מיומנים, אשר יאפשרו לו למצות את הפוטנציאל הגלום בו. לאחר טפול ילד כזה יוכל, למשל, לשפר את הדיבור שלו ולתקשר בצורה יעילה ומובנת יותר. דרכי הטיפול בהן משתמשים קלינאי תקשורת שונות מתחום לתחום, אך קלינאית תקשורת אינם מוסמכים למתן תרופות (בארץ הדר נעשה רק ע"י רופאים). שנה טובה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה