גן שפתי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/09/2004 | 23:57 | מאת: מירב

שלום,בני,בן 3, לומד בגן שפתי. הגן עצמו מאובזר היטב, אך החצר דלה,וללא מקנים (פרט למגלשה עלובה).למיטב ידיעתי יש חשיבות גם לפעילות במרחב של הילד. האם לפתוח חזית מול העיריה,או שהציוד והעבודה הנעשית בגן מחפים על המחסור שבחוץ? תודה.

06/09/2004 | 08:28 | מאת: ד"ר עופר אמיר

שלום לך, כמובן שדאגתך העיקרית צריכה להתמקד בתכנים שהילד מקבל בגן, בצוות המקצועי העומד לרשותכם ובעזרים השפתיים הקיימים בגן. עם זאת, יש חשיבות גם לאיבזור החצר, כיוון שהדבר מאפשר לילדים להתנסות בפעילויות מוטוריות, חברתיות וכד'. פעילויות אלה חיוניות להפתחות השפתית, המוטורית והתקשורתית. אני לא יכול לייעץ לך אם "לפתוח חזית מול העיריה", אך ללא ספק עליכם לדרוש שהגן יהיה מאובזר באופן הולם גם בחצר, לפחות (אם לא יותר) כמו בכל גן אחר. בהצלחה ושנת לימודים טובה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה