בעייה בהגייה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/09/2004 | 21:21 | מאת: עדי

שלום ד"ר יש לי בעיה בהגיית אות אחת והיא האות (רש) אני בן 19 זה גורם לי להתבייש כאשר, אני מדבר האם אפשר לטפל בזה אפילו אם זה היה תכונה גניטית. ומה מדת הצלחת הטיפול תודה מראש

06/09/2004 | 08:10 | מאת: ד"ר עופר אמיר

כמובן שניתן לטפל בהיגוי בגילך. נכון, בד"כ מטפלים בדבר בגיל הרבה יותר צעיר, אבל הדבר ניתן לשיפור ואף לתיקון מלא גם בגילך "המופלג". עליך לפנות לאבחון היגוי אצל קלינאי-תקשורת, על מנת לבחון את הסיבות לשיבוש ההיגוי (גורם גנטי יכול להיות אחת הסיבות, אך לא תמיד הוא הסיבה החשובה ביותר), ואז להחליט מה דרך הטיפול המוצלחת ביותר עבורך. אתה יכול לפנות לאגודת קלינאי התקשורת בטלפון 03-9217815 ולבקש שיעזרו לך לאתר קלינאי תקשורת העוסקים בהיגוי באיזור מגוריך. אל תזניח את זה. בהצלחה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה