תקשורת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

31/08/2004 | 09:49 | מאת: אביה

ביתי בת ארבע , התחילה לדבר רק בגיל שנתיים וחצי, בצורה מאוד לא ברורה. עד לפני חצי שנה חשבנו שזה נובע מהגיה, אבל שהרגשנו אצלה ירידה בשמיעה באופן דרסטי, נגשנו לפרופסור מרשק א.א.ג שהמליץ על ניתוח כפתורים +פוליפים. הניתוח בוצע ע"י לפני שבוע. א.האם יש קשר בין פוליפ לבעיה בהגיה? ב.האם אמור להיות שיפור בהגיה כתוצאה מניתוח כפתורים? ג.את האות ר' אינה מגיה בכלל האם זה ניתן לשיפור? נ.ב יש לציין שמאז הניתוח היא "מדברת" הרבה יותר תודה על התיחסותך אביה

31/08/2004 | 14:37 | מאת: ד"ר עופר אמיר

פוליפים מוגדלים יכולים להפריע להגיה, וכמובן שהם יכולים גם לגרום בעיות שמיעה בשל חסימה של תעלת האיוורור של האוזניים. בשל סיבה זו, לעיתים מומלץ להסיר את הפוליפים לצורך פתרון בעיות דלקות אוזניים. ניתוח הכפתורים אמור לשפר את השמיעה שלה, ולכן בהחלט יתכן שהיא תשפר את ההגייה שלה באופן עצמאי בתוך זמן קצר. הצליל "ר" אמור להיות מופק באופן תקין בסביבות גיל 4, ולכן היא אמורה כבר להגות אותו. אני ממליץ לחכות 2-3 חודשים, כדי לתת לביתכם "להדביק את הפער". במידה ולא יהיה שיפור דרמטי באופן ההגייה שלה את הצליל "ר", ובכלל בכל הדיבור שלה - כדאי יהיה לפנות באותו זמן לאבחון אצל קלינאי תקשורת. כיום, לא הייתי ממהר לפנות לאבחון - אלא, כאמור, הייתי ממתין כחודשיים. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה