בעייה בהגיית אותיות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/08/2004 | 18:57 | מאת: לימור

שלום, בני בן 3 וחודשיים. ילד מאוד מפותח גם מוטורית וגם מילולית אך לא מסוגל להגות את האות ל ויש בעיה גם עם ש ו-צ. שאלתי היא האם ובאיזה גיל כדאי לפנות לטיפול והאם זה קשור לבעיות אכילה? תודה.

31/08/2004 | 08:28 | מאת: ד"ר עופר אמיר

שלום לך, ילד בן שלוש וחודשיים לא אמור להפיק את האותיות הללו באופן תקין, כך שאין כל סיבה לדאגה. הצליל "ל" אמור להסתדר בקרוב (בחודשים הקרובים), אך הצלילים של האותיות "צ" "ש" יכולים להתעכב עד גיל 6. במידה והיגוי ה"ל" לא משתפר בחודשים הקרובים, יש מקום לשקול התייעצות חוזרת עם קלינאי-תקשורת. לשאלתך, ילדים אשר יש להם בעיות מוטוריות באיזור הפה - אשר יכולות להשפיע על האכילה שלהם - יכולים גם לפתח קשיי היגוי במקרים מסויימים. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה