צחוק ללא שליטה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/08/2004 | 21:25 | מאת: טלי

אני אם לילד בן 6+ העולה לכיתה א'. לילד יש בעיה שקיימת כבר כשנה ומחמירה ככל שעובר הזמן: צחוק. הילד צוחק ומאבד את השליטה על עצמו כך שאינו יכול להפסיק. הצחוק בד"כ על דברים שליליים (מעין הומור שחור) ומצב זה גורר את אחותו בת ה-4 להתנהג כמותו. ניסתי להתמודד עם הבעיה בהסברים (מדובר בילד חכם), בעונשים, במתן תשומת לב נוספת אבל כל הדרכים לא הועילו. אני ממש חסרת אונים וחוששת להתנהגותו בביה"ס. אודה על כל הצעה או רעיון לפתרון הבעיה.

כדאי שיבדק על ידי נאורולוג לילדים כדי לשלול מחלה עצבית. אם הוא מסוגל להתאפק במצבים אחרים (כמו בבכי) אז יכול להיות שהבעיה התנהגותית ובתור כזאת, שווא להתיעץ עם פסיכולוג ילדים. בהצלחה בכתה א'

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה