עיכוב בדיבור-דו לשוני או ספטום לPDD?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/08/2004 | 20:16 | מאת: הילה

בני בן שנתיים. בהשוואה לחבריו, מאחר בדיבור. התחלתי לשים לב לדברים אחרים, ופתאום נראה לי שיש סימנים להפרעות תקשורת. אני לא בטוחה מה בטווח הנורמה, מה היסטריה שלי ומה באמת דורש טיפול. הסימנים המחשידים: 1- מעדיף חברת מבוגרים (אבל, עדיין לא הולך לגן, נמצא בבית ועל כן פוגש בעיקר מבוגרים. 2- מדבר בהברות וכמעט ולא במילים שלמות (תות=לשתות). 3- לעתים מאד רחוקות מחבר שתי מילים , אבל לא מעבר לכך. אבל, דו לשוני. 4- לאחרונה כמעט ולא בוכה מכאב. כן בוכה מבהלה. ז"א לא בוכה כאשר מקבל מכה מהפינה של השולחן מתחת לעין. כן בוכה כאשר נתקל במשהו וכמעט נופל למרות שלא נופל בפועל. 5- חוזר על המילה האחרונה בשאלה. (-"רוצה לחם?" -"חם!" ולא "כן") 6- לפעמים יכול לשחק עם עצמו זמן רב. 7- בפארק שעשועים, יותר מעניין אותו לראות איך המשקולת מביאה את ה"אומגה" מאחורי המתקן, מאשר לשחק במיתקנים. 8- הוא בעיקר אוהב להסיע את האפניים שלו ולבדוק איך הגלגלים מסתובבים, מאשר לרכב עליהן. כל שכתבתי, יכול להיות מוסבר בכל מיני דרכים. את עניין האפניים ופארק השעשועים תמיד הסברתי בסקרנות. אבל פתאום דברים מתקשרים... מצד שני, מאד חייכן, מאד אוהב להתחבק. מסתדר מצויין עם מטפלות שונות. ההתפתחות המוטורית והשכלית מצויינת.

13/08/2004 | 01:10 | מאת: estgad

08/01/2007 | 05:09 | מאת: דנהש

שלום רב ביתי בת שנתיים עדיין לא מדברת ואומרת מילים בודדות(18 מילים) כמו אבא פרפר בננה לצערנו הגדול הילדה עברה התעללות ממטפלת זרה (לא תקופה ארוכה אבל עדיין סיפור קשה) אנחנו דואגים מאוד וחושבים שיש קשר בין הדברים כיום היא חייכנית מאוד פעילה ונראה שכל הסיפור הקשה מאחורייה . קלנאית תקשורת המתמחה בשיטת HANAN מדריכה אותנו שאלתי היא האם יכול להיות קשר בין עיכוב הדיבור לבין הסיפור הקשה שעברה?לאיזה עוד בדיקות או רופאים אני צריכה לפנות? האם נורולוג?רופא התפתחותי?ומי יכול לדעתך לענות לי בצורה המיקצועית ביותר שעיכוב הדיבור כפי שציינתי הינו עיכוב שע"י טיפול הנכון ביותר שאנחנו נותנים לילדה הינו פתיר והיא אכן תדבר תודה מראש אמא מודאגת................ תודה אמא דואגת

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה