באיזה גיל בנים מתחילים לדבר?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/08/2004 | 15:39 | מאת: רוני

בני הבכור דיבר מילילם ברורות בגיל אחת עשר חודשים ואמרו לי שזה "מוקדם". בני השני, בן שנה וחודשיים, לא מבטא מילה ברורה אחת (גם לא אמא או אבא). עושה רושם שהוא שומע היטב ומבין את כל מה שנאמר לו (במגבלות גילו כמובן). באיזה גיל בנים מתחילים לבטא מילים באופן שמובן לסביבה?

ההבדל בין בנים ובנות איננו משמעותי, זה יותר כללי.......... ההבדל בין גיל 11 חודש לשנה וחודשיים איננו הבדל עם מובהקות סטטיסטית, כך שאי אפשר להגיד שיש פער משמעותי ביניהם חשוב בגיל זה שהילד ישמתש בקולות ותנועות פה כדי לתקשר - גם ללא מילים ברורות -אם יש מילים משובשות, בגיל זה, גם בסדר. האם הוא אוכל אוכל מוצק, לועס ובולעה כל מירקם? האם מנסה לדבר עם מוצץ בפה? יש שאלות רבות שמחייבות תשובה לפני מתן חוות דעת כל שהיא. תעקוב אחר בשינויים וההתקדמות שלו, ואם אתה מתרשם שאין התקדמות, איטית ככל שתהייה, פנה לבדיקה אצל קלינאי תקשורת.... אבל כעת עדיין מוקדם.

04/10/2013 | 21:34 | מאת: נורית

הנכד שלי בן שנה. עד לא מזמן הגב את ההברות a ו ba. בזמן האחרון הוא כבר לא מבטא אותן בכלל וגם לא ממלמל הברות . כשהוא רוצה משהו הוא צורח ומתעצבן. האם זה מעיד על בעיה כל שהיא?

04/10/2013 | 21:38 | מאת: נורית

אם תינוק בן שנה הפסיק למלמל את ההברות שמלמל קודם לכן כמו א. ב. (עם קמץ) מעיד על משהו?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה