תעזרו לי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/07/2004 | 13:40 | מאת: אביגיל

רציתי לשאול איזה תרגילים מביאים למתקשים בזכירת מילים מתוך משפט. כלומר בקריאה ,כמו גם בשמיעה, כל משפט מורכב מן הסתם ממספר מילים ולא ממילה בודדת. ויש אנשים שמתקשים לזכור אפילו רק 2 מילים מתוך 4 מילים או מתוך 6 מילים ויש אנשים שזוכרים רק מילה אחת מתוך כל המילים ששמעו או קראו. אבחונים מקיפים לבדיקת היכולות הקוגניטיביות מראים שאין הפרעות או קשיים כלשהם בקשב, בתפיסה, בזיכרון וגם לא בזיכרון לטווח קצר וגם לא מה שהיה צפוי לכאורה-קשיים ב WORKINK MEMORY ואין בעיות בזה בכלל. ואכן לא מדובר על WORKINK MEMORY כי בכל תחומי החיים האחרים זיכרון העבודה ושאר התפקודים הקוגינטיביים מתפקדים מצויין וכך אבחונים מדווחים שאין בעיות בזיכרון או בקשב או בתפיסה. והבעיה ממוקדת רק למילים מתוך משפט. והקשיים הללו בזכירת כמות המילים מתוך משפט ממוקדים רק במילים מתוך משפט ואין בעיות בשאר תחומי חייו של האדם . אין שום בעיה בזכירת כל דבר אלא אך ורק בתחום כמות המילים מתוך משפט שהינו תחום של קלינאיות תקשורת . איזה תרגילים קלינאיות התקשורת נותנים לאנשים עם קושי כזה וכיצד קוראים לקושי זה . אשמח אם תתנו לי שמות על מנת שאחפש לפיהן ברשת מידע על קושי זה ועל תרגילים אשר מתאימים לתת לאנשים עם קושי כזה במטרה לנסות להקל לסובלים את הקושי .

את מתארת זכרון לטווח קצר וזכרון מיידי, במדד הינו של מספר פריטים מתוך מספר נתון

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה