חיקוי יתר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/07/2004 | 09:35 | מאת: מירב

שלום ! יש לי שאלה, בינ בן שנתיים וחודשיים, הוא מרבה לחקות משפטים שהוא שומע. שמתי לב שזה קורה הרבה כששואלים אותו שאלות, האם זה קשור לקושי בהבנה? האם יש בעיה בכך שהוא מחקה הרבה, כמו תוכי, הוא גם משנן בע"פ ספרים ושירים. מעבר לכך הוא מבטא את רצונו מאוד ברור במשפטים כמו: רוצנ בננה,מחפש אבא.אוצר המילים שלו עשיר. הוא עונה לשאלות שהו אמכיר כמו: רוצה להחליף חיתול? לא רוצה. או רוצה במבה? יענה: במבה. רוצה טיול? הוא יצהל משמחה. האם יש צורך לפנות לקלינאית תקשורת? תודה, מירב .

ילדים "נורמליים" לומדים דרך חיקוי אשר נותן להם הזדמנות ללמוד צורות משפט ותחביר חדשים וגם להתנסות באמירתם. במקום לדאוג תעודדי אותו לחקות ולבנות משפטים נוספים, ביוזמתו!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה