התפתחות שפה בגיל 4

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/07/2004 | 22:14 | מאת: רוית

שלום, בקרוב ימלאו לבתי 4. לדעתי אוצר המילים שלה לא מפותח לגילה. לאורך כל התפתחותה היה לדעתי עיקוב בדיבור. אציין שבשפתה שלה היא מדברת הרבה, ובעלת ביטחון עצמי שעזר ל"כפר" על כך. היא הוגה את כל הצלילים והאותיות אך שפתה דלה. מאיפה מתחילים לאבחן? האם לגשת קודם לרופא התפתחותי בטיפת חלב? לערוך בדיקת שמיעה? תודה מראש

בגיל 4 הילדה זכאית לאיבחון על ידי קלינאי תקשורת, ללא צורך באיבחון רב מקצועי, בשלב ראשון. בררי מה הנוהל בקופה שלך ותפעלי בהתאם להנחיות. תתיעצי עם רופא הילדים שלה, ואל תוותרי על האיבחון וקבלת הדרכה וטיפול, לפי הצורך

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה