הפרעות קשב

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

18/07/2004 | 11:26 | מאת: טל

יש לי ילד בן 6+ שמתנהג בצורה "פרועה" הוא נוטה להשתולל הרבה בבית, לטפס על ארונות במטבח כדי לחפש מיני מתיקה, מציק לשני האחים שלו האחרים (רגועים ממנו), כשיש תוכנית שמענינית אותו בטלויזיה הוא מרוכז בה ויכול לשבת ולצפות, כשהוא יושב בשולחן ואוכל או מצייר עבודות הוא די מרוכז אך ישיבתו לא יציבה הוא יכול לעמוד על אחת מרגליו ולהמשיך לצייר. (כבר מגיל חודש הוא היה מרבה בבכיות שנמשכו שעות ארוכות והיה מאוד עצבני עד גיל שנה לפחות). ברצוני לציין שם בגן הגננת שלו "מיואשת" מהתנהגותו, מפריע לעיתים בריכוז, אך מציינת שהוא ילד חכם וחרוץ מאוד. מסיים את עבודותיו ועוזר אף לילדים אחרים. הוא מרבה בדיבורו, וכן בשאלת שאלות. כאשר הוא נמצא בחופש בבית אני נורא נלחצת מכך משום שהוא מתיש אותי. (2 אחיו האחרים יותר נוחים ממנו). האם יתכן שהוא סובל מהפרעות קשב? ואיך ניתן לטפל בזאת? למי פונים? האם אפשר לאבחן בודאות הפרעות קשב? בתודה

18/07/2004 | 15:50 | מאת: הורים

יש לנו תינוק בן 7 חודשים מאז שנולד אינ ורגוע הוא בוכה רב הזמן אינו ישן שינה עמוקה האם העובדה שהוא יונק גורמת למצב או שזה קשור בהפרעה כלשהי?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה