המנעות דיבור בת 6 עם גננות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/07/2004 | 11:55 | מאת: רותי

ילדה בת 6 הנימנעת מלדבר עם צוות הגן גננת וסייעת היא משתפת פעולה ומבצעת מטלות אך ללא דיבור. כשפונים אליה לא עונה רק מהנהנת בראשה. עם מבוגרים אחרים לאחר 2 3 פגישות איתם כן עונה ואף יוצרת קשר איתם. בשאר התחומים ללא בעיות נוספות.

18/07/2004 | 08:47 | מאת: ד"ר עופר אמיר

לא ברורה לי השאלה. תארת את הילד, אך לא שאלתם את השאלה. מכיוון שלילדה אין בעיה בדיבור, או בתקשורת עם אנשים אחרים (לאחר "תקופת הסתגלות"), נראה שיש לה קושי בתקשורת במצבים "חדשים". השלב הראשון בנסיון לעזור לה יהיה פניה לאבחון פסיכולוגי, אשר ינסה לזהות את המקור לקושי זה, ועל בסיס האבחון, יהיה מקום לשקול את המשך ההתייחסות (אם בכלל). בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה