שחר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/07/2004 | 22:37 | מאת: שקדיה

אני אם לילד בן 8 וחצי והוא לא מדבר בכלל הוא מאובחן פיגור שכלי קל ויש לו קווים אוטיסטים הוא מתפקד ברמה גבוהה בגלל השקעה שהשמים הם הגבול מצידי שאלתי היא אילו שיטות טיפול ומה ניתן לילדים לעשות לילדים כאלו כדי לקדם אותם עד כמה שניתן כדי שיוכלו לתפקד בחברה שלנו

18/07/2004 | 08:41 | מאת: ד"ר עופר אמיר

השאלה היא חשובה מאוד, אבל נראה לי שלא אוכל לענות לך תשובה מספקת, בפורום מסוג זה. כדי לדעת איך ניתן לעזור לבנך, יש צורך לדעת הרבה דברים על מצבו, על רמת תיפקודו ועל הטיפולים שהוא קיבל/מקבל עד כה. שימוש בלוח תקשורת הוא אפשרות טובה, אך כמו שציינת, קיימים היום אמצעים נוספים אשר יכולים לסייע לילד לתקשר עם העולם הסובב אותו. בחירת דרך התקשורת המתאימה ליכולות שלו צריכה להעשות בשיתוף פעולה עם המטפלים של הילד (קלינאי תקשורת, פסיכולוג-התפתחותי וכד') אשר מכירים אותו. לכן, אני מוגבל ביכולת שלי לענות על שאלתך. ברור ממכתבך שאת משקיעה רבות בילד ובתקשורת שלו, וחשוב לי לחזק את ידייך, כי ללא ספק - זו הדרך היחידה להגיע לתוצאות אמיתיות. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה