הפרעה הפראקטיבית וליקויי למידה (הפרעת קשב וריכוז)

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/07/2004 | 14:44 | מאת: ראניה

שלום רב למנהלת הפורום (קורנבריט פרידה) אני אמא (לא יודעת קרוא ולא כתוב) לילד בן 10 שנים שהיה אמור לעלות לכתה (ד'), לילד יש שתי בעיות: הראשונה: הילד לא מסוגל לשבת השקט ז"א כל הזמן יש אנירגיה לשחק לרוץ לצעוק להציק לילדים בשכונה מבני גילו הרבה ילדים בגילו הפסיקו לשחק איתו בגלל שהם לא מסתדרים איתו אני רואה שההתנהגות שלו יוצאת דופן ולא שווה או מקבילה לילדים מבני גילו. הבעיה השנייה: היא בבית הספר. נכון שמנהל בית הספר חתם על התעודה שלו שהוא יכול לעלות לכיתה הבאה אבל זה היה נגד רצוני כל הזמן אני בוויכוח עם מנהל בית הספר אבל אין לי למי לפנות אני אמא שלו ואני יודעת שהשכל שלו לא שווה לילדים מבני גילו. את מאמינה שעדיין הוא בקושה כותב את השם שלו ועדיין לא יודע או זוכר כל האותיות נוסף לזה בשנות הראשונות שכרתי אנשים (מורים מקצועיים) שיבואו כל יום אחרי בית הספר לעזור לפתור עבודות הבית. אבל הילד לא מתקדם בכלל נהיה יותר גרוע הוא לא זוכר על דיברו המורים אילו יום לפני. הילד קשה לו מאוד להתרכז בעבודות הבית שלו. פניתי לעזרה הסוציאלית באמצע השנה הזו והסברתי להם את המצב אבל הם לא שיתפו פעולה ובסוף בקושה הוציאו לי מדריכה שתעזור לפתור עבודות הבית כל יום שעתיים אבל זה לא עזר לו. היגעתי למסקנה שהילד לא מתאים לו מסגרת חינוכית רגילה אנא ממך תכווני אותי לאן אני צריכה לפנות מה אני צריכה לעשות. אני רוצה שהילד שלי היה נורמלי . האם יש בתי ספר או פנימיות מיודות למצב הזה האם הילד צריך איבחונים מסוימיים בתודה מראש.

13/07/2004 | 11:16 | מאת: ד"ר עופר אמיר

לפי התאור שלך, נראה שלבן שלך יש הפרעת קשב וריכוז. יתכן שגם יש לו קשיים נוספים, אך נראה שהדבר מומחר בשל נטיה לפעילות יתר. אני מסכים איתך שלא נכון להמשיך ולהעביר אותו משנה לשנה, כאשר היכולת שלו לא מתאימה לבני גילו. עליך לפנות לאבחון התפתחותי כללי, ב"מרכז להתפתחות הילד" באיזור המגורים שלך. הילד צריך לעבור אבחון נוירולוגי ופסיכולוגי התפתחותי, ורק אח"כ יהיה מקום לשקול אם הוא זקוק לאבחון של קלינאי תקשורת. בעקבות האבחונים הללו יוכלו לקבוע אם הוא מתאים לכיתה רגילה, או שהוא זקוק למסגרת מתאימה אחרת. בכל מקרה, אל תתעכבי בטיפול בנושא, הזמן יקר והא מפסיד מכל יום שעובר בלי טיפול בנושא. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה