בעיית תקשורת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/07/2004 | 23:37 | מאת: עודדה

לפני כחצי שנה אובחן בני שכיום בן שלוש ע"י רופא התפתחותי כ-פי.ד.די גבולי נשלחנו לאבחון בהמלצת הגננת. מאז מטופל בני אצל קלינאית תקשורת , הקלינאית טוענת שהוא זקוק לטיפול אבל למרות שהוא כבר הרבה זמן אצלה אינה יכולה להצביע מה הבעיה שלו , היא טוענת שזה בתחום התקשורת, אנו מבחינתנו רואים לפננו ילד רגיל וחכם הרבה יותר מהממוצע . זה ילדנו השלישי כך שיש לנו למה להשוות , הילד חברותי מאוד,מתקשר עם בני גילו יפה מאוד ומתנהג בבית כמו ילד רגיל, מדבר ברמה גבוה ביותר, שר שירים אפילו באנגלית, יוצר קשר עין מעולה, נמצא תמיד במרכז הענינים ומעורב בכל מה שקורה בבית . לדעתנו הוא לא זקוק לטיפול , אבל אני בכל זאת חוששת להפסיק את הטיפול הגננת טוענת שהילד השתפר באופן משמעותי ביותר , האם לדעתכם מדובר פה בשלב התפתחותי ? יכול להיות שהאבחון שנעשה בהתחלה לא היה מדויק ובעקבותו קלינאית התקשורת חוששת להפסיק את הטיפול ? האם יתכן שבכל זאת יש בעיה לילד ולמרות נסיוני עם ילדים ושהותי עמו במשך כל היום (פרט לשעות הגן) אני לא מרגישה בה ? יש לציין שעלות הטיפולים גבוה עבורנו גם מבחינת התשלום וגם מבחינת הזמן המוקדש לכך , כך שאנני יכולה להמשיכם אם הילד אינו זקוק להם אודה לכם באם תוכלו להנחותני כיצד לנהוג , בזמנו הרופא שאבחן את הילד אמר שאם הילד יטופל כמו שצריך בשלב זה יוכל ללכת לכיתה א' רגילה , הילד כיום כבר יודע לקרוא מספרים , לזהות את רוב האותיות רמתו השכלית גבוה והוא דורש כל הזמן חברים ואנשים שיהיו איתו. האם לזאת יקרא בעיית תקשורת ? תודה על תגובתכם

12/07/2004 | 08:22 | מאת: ד"ר עופר אמיר

את שואלת שאלה מעניינת מאוד, שקשה לענות עליה בפורום מסוג זה. ההפניה לאבחון היתה מיוזמתה של הגננת - כך שאני מניח שכאשר נעשתה ההפניה היא חשבה שקיים קושי מסויים. בלי שום קשר לממצאי האבחון וההמלצה שניתנה בזמנו, התיאור שאת נותנת עבור בנך, באמת לא נראה מתאים לילד עם PDD. ההמלצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך, היא לפנות שוב לאבחון (הייתי שוקל לנסות "חוות דעת נוספת" - כלומר אצל רופא התפתחותי וקלינאי/ת תקשורת שונים) על מנת להעריך את מצבו הנוכחי של בנך. חשוב שתעלי בפני אנשי המקצוע את ההסתייגויות שציינת כאן, כי הן בעלות משקל משמעותי ובעלות חשיבות. בכל מקרה, כדאי להשלים את הבירור ולהגיע למסקנה חד משמעית (ככל שניתן) במהלך הקיץ, כדי שבתחילת שנת הלימודים הקרובה תדעו מה הדרך הנכונה עבור ילדך (האם צריך טיפול או שניתן להניח לו להתפתח "כמו כולם...") בהצלחה - ואל תחששי להתווכח עם אנשי המקצוע - אנחנו לא תמיד צודקים...

12/07/2004 | 23:11 | מאת: עודדה

תודה רבה על תגובתך מה שרציתי לשאול , כאשר אקח את בני לאבחון נוסף , האם עלי לספר שהיינו כבר באבחון ובטיפול ואנו זקוקים לדעה נוספת , או שעדיף לא לאמר דבר אני חוששת שאם אספר מדוע הגענו לאבחון, המאבחן החדש גם הוא יגיד את אותו הדבר , מה הדרך הנכונה לפי דעתך ? ושוב תודה עודדה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה