פונולוגיה תינוקת בת שנתיים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/07/2004 | 15:40 | מאת: מיכל

קלינאית כתבה כך לרופא הילדים: איחור ביצועי קל כאשר משתמשת בהברות במקום מילים וצירופי מילים. פונולוגיה מאוד לא מפותחת מה הכוונה שנרשמה לעיל? מה זה פונולוגיה ואיך ניתן לשפרה בגיל שנתיים

12/07/2004 | 08:13 | מאת: ד"ר עופר אמיר

פונולוגיה היא "תורת הצלילים". כאשר בוחנים זאת, מתבוננים למעשה בהגהים אותם משמיעה הילדה ("אילו אותיות היא אומרת"). אם יש קושי פונולוגי, זה אומר שכפי הנראה הילדה משמיטה צלילים מסויימים ומשבשת צלילים אחרים. בגיל שנתיים, הילדה עדיין אינה אמורה להפיק את כל צלילי השפה, אך מדבריך נראה שממצאי האבחון הצביעו על כך שהיא משבשת או משמיטה חלק מהצלילים שהיא אמורה להפיק בגילה. ניתן לטפל בכך בגיל זה, והדבר צריך להעשות ע"י קלינאי/ת תקשורת. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה