בעיית תקשורת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/07/2004 | 10:26 | מאת: טובי

לאחרונה ביקרנו אצל קלינאית תקשורת שהביע חשש כי לילד יש בעיית תקשורת. בני בן שנתיים, בגיל 18 חודש ידע להגות מספר מילים ולחקות קולות של חיות, כחצי שנה סבל מדלקות אוזניים חוזרות ונשנות. בדיקת BERA העלתה פגם בינוני באוזן שמאל והרבה נוזלים שיאלצו ניתוח כפתורים. כיום בני אינו חוזר על המילים ואינו מגלה סימני תקשורת חברתית (גם לא במשחק) עם בני גילו. הוא כן יוצר קשר עימנו, קשר עין ושיתוף פעולה חלקי, אך לרוב אינו עונה לשמו. כיצד ניתן לאבחן האם קיימת בעיה? האם יש לפנות לנאורולוג? האם אילו סמנים לPDD? תודה

11/07/2004 | 11:56 | מאת: ד"ר עופר אמיר

ילד בן שנה וחצי, אשר מפיק מילים בודדות (כלומר עדיין לא מחבר משפטים) אינו חריג. אבל העובדה שהוא אינו יותר קשר מילולי וחברתי עם בני גילו ועם מבוגרים מסביבתו (פרט להוריו) היא סימן לקושי מסויים. היות ונמצאה בעיית שמיעה, יש לטפל בבעיה זו, כתנאי להתפתחות תקינה של שפה ודיבור. כל עוד הילד אינו שומע באופן סביר, הוא יתקשה מאוד לפתח דיבור ושפה. מעבר לכך, אם לאחר האבחון שעבר אצל קלינאית התקשורת הועלה חשש ל-PDD, יש לבחון זאת באופן יותר מעמיק, ויש מקום לפנות לאבחון התפתחותי - אשר יערב, כמובן, גם נוירולוג. לא ברור ממכתבך, מה היו המלצות קלינאית התקשורת אשר אבחנה את הילד - ומה היא יעצה לכם לעשות. בכל מקרה, לא כדאי לעכב את המשך האבחון, ומומלץ בחום לפנות להמשך אבחון התפתחותי (לאחר סיום או במקביל לטיפול בבעית השמיעה) בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה