קושי בהגייה אחרי פגיעה בפה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/07/2004 | 22:42 | מאת: רני

שלום פרידה אני כיום בן 21 ,כשהייתי בן 10 נפלתי מגבוה על הפנים ובין השאר נפגעתי גם בפה. כתוצאה משבירה כמעט מלאה של השיניים הקדמיות וכניסתם ללסת וממניעים אסתטים עברתי שיקום ארוך שנמשך עד לפני 3 שנים.שהצגתי אז בפני רופא השיניים שלי את בעיית ההגייה הקלה שיש לי הוא הסביר שזה נובע כנראה מתזוזת השיניים וקושי זה יחלוף לאחר תקופת הסתגלות.עם הזמן המצב באמת השתפר בהרבה אך הוא אינו אידיאלי. כיום יש לי קושי להגות "פ" רפויה,"ב" עם דגש ו-"ו".כמו כן אני מתאמץ במיוחד כשאני הוגה "ש" ו-"ת". מהי עצתך? בתודה מראש וסליחה על האורך.

06/07/2004 | 08:33 | מאת: ד"ר עופר אמיר

פרידה קורנברוט נמצאת בחופשה בשבועיים הקרובים, ולכן התבקשתי למלא את מקומה עד שובה. לשאלתך... אתה מתאר שיבושי היגוי אשר מתרכזים בחלק הקדמי של הפה. הצלילים "פ-רפויה" "ו", מחייבים שילוב של השיניים העליונות עם השפה התחתונה, ואילו הצלילים "ש" "ת" מצריכים בקרה עדינה של תנועות החלק הקדמי של הלשון עם החלק הקדמי של החיך (בדיוק מאחורי השיניים העליונות). לכן, לא מפתיע שלאחר חבלה בקדמת הפנים, כפי שעברת, יהיו לך שיבושים כאלה בדיבור. השלב הראשון בטיפול, אכן, חייב להיות טיפול אורטודנטי לשיקום ותיקון מבנה השיניים, ואם יש צורך - גם לתיקון גשר השיניים והחניכיים. לאחר שתיקון זה הושלם, יש מקום לפנות לקלינאי תקשורת, על מנת לבחון כיצד ניתן להפיק את הצלילים ש"נפגעו" בצורה הטובה והמדוייקת ביותר. כלומר, במידה והטיפול הרפואי הושלם, או עומד להיות מושלם, אני ממליץ לך לפנות לאבחון אצל קלינאי תקשורת, כיוון שהנושא ניתן, ללא ספק, לשיפור. בהצלחה

06/07/2004 | 12:49 | מאת: רני

אלף תודות על התשובה הממצה.עזרת לי מאוד.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה