מהו הגיל המתאים לאבחון וטיפול בדיבור אצל ילדים בני

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/06/2004 | 12:36 | מאת: שרית

לפי מספר מקורות הבנתי שיש כאלה הטוענים כי עד גיל 3.5 לא מאבחנים ולפני גיל 4 לא מטפלים. אחרים טענו כי מאבחנים ומטפלים בכל שלב בו חושדים כי קיימת בעיה. מה נכון?

01/07/2004 | 10:21 | מאת: ד"ר עופר אמיר

שלום לך, אין "גיל מוקדם" לאבחון אצל קלינאי/ת תקשורת. במידה ונראה לך שלילדך יש בעיה בדיבור או בתקשורת, כדאי לפנות לאבחון בהקדם. בתחומים מסויימים של המקצוע מקובל להתחיל לטפל בגיל שלוש וחצי או ארבע, אך בתחומים אחרים ניתן וכדאי לאבחן (ואם יש צורך, לטפל) בגילאים הרבה יותר צעירים. בהצלחה

04/07/2004 | 09:03 | מאת: שרית

עזרת לי מאוד

06/02/2006 | 10:04 | מאת: גלית

יש לי ילד בין שלוש וחצי עם עיכוב בדיבור אין לו אוצר מילים גדול והוא לרוב ממלמל אני עוד מבינה אותו בגן הוא לא מרבה לדבר הוא גם קצת מסוגר

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה