ברה סף וברה רגילה?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/06/2004 | 09:35 | מאת: נתן

שלום, התקשרתי לקבוע תור לבדיקת ברה, ונשאלתי אם אני צריך ברה סף או ברה רגיל... אני לא ממש מבין מה ההבדלים... הבחורה איתה דיברתי לא ידעה לתת לי את ההבדלים בבדיקות, רק אמרה שברה סף היא בדיקה הרבה יותר ארוכה.. מה ההבדל בין ברה סף לברה רגילה? מה נבדק ברגילה ומה נבדק בסף? תודה ויום טוב!

בדיקת ברה בודקת את תפקוד עצב השמיע עד לגובה גזע המוח, בברה סף בודקים את התפקוד במינימום אנרגיה המפעילה את המערכת (סף השמיעה) בברה "רגיל" משמש בעקר לבדיקת הפעילות, לא בסף. ההבדל תלוי במטרת הבדיקה (מאבחנת או מאתרת)

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה