בנ שנה וחצי - לא מדבר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/06/2004 | 12:33 | מאת: ורוניקה

שלום רב, בן שלי הוא בן שנה וחצי ולא מדבר בכלל. כמה פעמים הוא אמר "אמה" ולדעתי בכוונה ולא חזר יותר על המילה. הוא לא מחקה מילים או צלילים שאני מנסה ללמד אותו (חוץ מצליל אחד שהוא אהב במיוחד). יש לו אמצעם עשירים לתקשורת לא מילולית: הבאות פנים, מגוון צלילים. הוא מגיב לשמו ולשמות חפצים ואנשים. הוא לא מצביע בעצבה אך מושית יד או מושך אותי לכיוון ולחפץ שהוא רוצה להגיע אליו. הוא ילד עליז ושמח, יש לו כבר חברים, אוהב תשומת לב של אחרים ומגיב שונה לאנשים שונים. אוהב לראת טלוויזיה ולהקשיב למוזיקה. האם יש סיבה לדאגה (שכבר הופיע אצלי) וסיבה לפנות למרבז להתפתחות הילד. בתודה מראש, ורוניקה

שנה וחצי זה גיל גבולי להופעת מילה ראשונה. לפעמים ילדים משמיעים קולות בכוונה לתקשור, מבחינתינו אלו "מילים", גם כשהם לא בגדר מילה מוכרת אם הם משמשים לתקשורת מכוונת ולמילוי רצונותיו. תוכלי לבקש הפניה מהרופא המטפל או לפנות ישירות לקלינאי תקשורת (בהתאם למקובל בקופ"ח שלך) ולקבל חוות דעת ראשונית, כולל הדרכה. פניה זו לא דורשת פניה למכון להתפתחות הילד, שם יעשה אבחון מקיף שיקח זמן רב עד לקבלת חוות דעת רב מיקצועית. בשלב זה נירא לי "יותר מדי" לפנות למכון, פני ה לקלינאי לקבלת חוות דעת בשלב זה, מספיקה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה