הגיית 'ר'

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/06/2004 | 20:18 | מאת: הדס

פרידה שלום בני בן ה-4 נבון ושפתו עשירה, אולם הוא אינו הוגה את האות 'ר', והוגה במקומה 'י'. עד לפני זמן קצר לא הגה גם את האות 'ל' אך הגיה זו היה לי קל ללמדו כי ההגיה נראת כלפי חוץ ויכולתי להדגים לו את מגע הלשון בחיך בעת ההגיה, מה שלא מתאפר עם ה'ר' הגרונית. האם יש תרגילים פשוטים בהם אני יכולה לעודד אותו להגות נכון את האות 'ר'? באיזה שלב עלי 'להתיאש' ולפנות לטיפול קלינאי תקשורת? האם טיפול כזה ממומן לפחות חלקית ע"י ביטוחי הבריאות המשלימים? תודה מראש. הדס.

הילד נמצא עדיין בשלבי התפתחות ורכישה בהיגוי וה ,ר" נרכשת לקראת גיל 5, כך שיש עדיין זמן. פני לקלינאי תקשורת בעוד כ- 5-6 חודשים במידה ואיננו רוכש אותם באופן ספונטני. הורים ש"מלמדים" את ילדיהם יכולים לגרום להתנגדות והדרכה לא נכונה שיותר מבלבלת מאשר עוזרת לילד. תני לו להגיעה לשלב הרכישה הטבעית וקבלי יעוץ אישי ומותאם לילד הפרטי שלך.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה